Proeverij sociocratie

proeverij2Een workshop om binnen uw organisatie kennis te maken met sociocratische beleids- en besluitvorming en de toegevoegde daarvan te verkennen

 

 

 

Wanneer interessant?
Beleid en praktijk lijken aparte werelden. Over het beleid op papier is misschien nog wel overeenstemming bereikt, maar in de praktijk komt het maar niet uit de verf. U heeft het gevoel dat participatiever beleids- en besluitvorming zou kunnen bijdragen aan het succes van uw organisatie. Misschien heeft u zelf ook al eens kennisgemaakt met sociocratie. Maar wat zouden andere leidinggevenden en (staf-) medewerkers daar van vinden?

Hoe?
De Proeverij is een workshop voor leidinggevenden en (staf-) medewerkers binnen uw organisatie. Tijdens de workshop nodigen we deelnemers uit:

  • eigen ervaringen met beleids- en besluitvorming uit te wisselen;
  • te inventariseren hoe beleids- en besluitvorming idealiter zou kunnen werken;
  • praktische ervaring op te doen met besluitvorming op basis van ‘consent’ en
  • te verkennen of en hoe sociocratische beleids- en besluitvorming kan bijdragen aan het succes van de organisatie.

Kennismaken met beleids- en besluitvorming op basis van gelijkwaardigheid kan je het beste, door deze zelf te ervaren. Speciaal hiervoor is vanuit het Sociocratisch Centrum het Consentspel ontwikkeld. Met het spelen van het Consentspel, leer je wat je kunt doen als er veel verschillende meningen en belangen over een bepaald onderwerp zijn. Hoe je dan toch iedereen recht kunt doen en gezamenlijk tot een oplossing komt.

Tijdens de workshop wordt ook een korte toelichting gegeven op hoe sociocratische beleids- en besluitvorming binnen een organisatie kan worden ingericht. Vervolgens verkennen we met de deelnemers de mogelijke waarde hiervan voor uw organisatie.

Partners
De Proeverij organiseer ik samen met deskundigen mbt sociocratie vanuit het Sociocratisch Centrum Nederland en mbt appreciative inquiry (Marieke Haaker Coaching&Consultancy).

Wat levert het op?
De Proeverij sociocratie levert u:

  • Een start van een dialoog over hoe beleids- en besluitvorming binnen uw organisatie zou kunnen werken;
  • Een kennismaking van uw organisatie met sociocratie;
  • Een eerste inventarisatie van mogelijke verbeteringen in de beleids- en besluitvorming binnen uw organisatie.