Rob van der Eyden

Welkom op de site van de Veranderarchitect, een netwerkorganisatie van professionals voor het ondersteunen van organisaties bij het inrichten, uitvoeren en evalueren van hun doelgerichte veranderinitiatieven en hun beleids- en besluitvorming.

Ik, Rob van der Eyden, werk sinds 2005 vanuit de Veranderarchitect als zelfstandig begeleider van veranderingsinitiatieven. Van beleid naar gedrag in praktijk. En terug van gedrag in praktijk naar beleid. Met alle uitdagingen die daarbij komen kijken.

Als Veranderarchitect en in de acht jaar daarvoor vanuit de consulting praktijk van Accenture, heb ik een groot aantal projecten en programma’s mogen begeleiden. Veelal waren deze gericht op het definiëren van beleid, het realiseren van verbeteringen in bedrijfsprocessen en het stimuleren tot gedragsverandering. Vanuit de rol van project-/ programmamanager, procesbegeleider en/of inhoudelijk expert.

Veranderinitiatieven zijn er in veel soorten en maten. Het realiseren van een nieuwe strategie, de omzet verhogen, kwaliteit verbeteren, een fusie, integratie van bedrijfsonderdelen of invulling geven aan nieuwe wet- en regelgeving. De Veranderarchitect richt zich op doelgerichte gedragsverandering: bewuste, geplande pogingen om resultaten te bereiken door verandering in het gedrag van betrokkenen.

Er is al veel gezegd en geschreven over de vraag of en hoe je doelgerichte veranderingen succesvol kunt realiseren. De Veranderarchitect pretendeert hierin niet de wijsheid in pacht te hebben. Wel heb ik gemerkt dat de manier van beleids- en besluitvorming binnen een organisatie een belangrijke invloed heeft op het succes ervan. Dat geldt zowel voor eenmalige (projectmatige) veranderingen als voor reguliere beleids- en besluitvorming. Helaas is dat niet altijd een positieve invloed. Omdat beleids- en besluitvorming vaak meer vóór, dan mét de degenen plaats vindt, die invulling moeten geven aan de beoogde verandering of het vastgestelde beleid.  En dat nodigt niet uit tot het nemen van verantwoordelijkheid…

Maar het kan ook anders. En daar vertel ik graag meer over. Deels op deze site. Maar nog liever in een persoonlijk gesprek.

Graag deel en ontwikkel ik mijn kennis en ervaring. Geïnteresseerd? Ik hoor graag!

U kunt me bellen op 06-21157634 of mailen op: robvandereyden@veranderarchitect.nl


Rob van der Eyden, November 2013